Akiknek sokat köszönhetünk

Pár éve döbbentem rá, hogy milyen keveset tudunk az autizmusról, mi akik nem élünk ezzel a spektrum zavarral.

Elkezdtem kutakodni és megértettem, hogy először is meg kell érteni és nyitni. Nem biztos, hogy a szomszéd lány azért furcsa, mert szeret olyan lenni, hanem csak azért mert másképpen látja a világot, például egy aspergeres szemüvegén keresztül. Nekünk sincs más dolgunk csak felvenni egy olyan szemüveget, ami többet lát, megértőbb és elfogadóbb. Segítőkész.

Felénk ritkán beszéltek az autizmusról eddig. Örülök, hogy egy olyan csapathoz tartozom akik fontosnak tartják, hogy beszéljünk róla, és ne csak beszéljünk, de segítsünk is.

Rúzsa Magdi
Énekes, dalszerző

Alapítványunk célja, hogy az autizmussal élő gyermekek képzését, foglalkoztatását, esélyegyenlőségét segítse. Azon dolgozunk, hogy a lehető legszélesebb körben erősítsük az összetartozás élményét; bátorítsuk az önzetlen, pozitív cselekvést a jó ügyek érdekében, és közösen megteremtsük a fejlődésüket és integrációjukat segítő intézményrendszer fenntartható működésének feltételeit.

Őszi Patrícia
Autizmus Alapítvány

Az Autisták Országos Szövetsége 30 esztendős fennállása során mindig kereste és tisztelte azokat a civil szereplőket, akik szerepet vállalnak az autizmus korlátainak ledöntésében.

Az Út a Mosolyért Alapítvány munkája nemcsak egy mosolyt, hanem érdemi segítséget is jelent az autizmusban érintett társaink és családjaik számára, ezért büszkék vagyunk rá, hogy nap mint nap együtt dolgozhatunk az autista emberekért!

Kővári Edit
az Autisták Országos Szövetségének elnöke