Rólunk

Az Út a Mosolyért Alapítványt Szijjártó-Nagy Szilvia, Kardos Éva hívta életre, Nyakas Laura és Gubcsó Balázs kuratóriumi tagokkal kiegészülve azzal a céllal, hogy egy olyan világot teremtsenek – mind társadalmi, mind intézményi, mind egyéni szinten -, amelyben az autisták a legjobb önmagukká válhatnak.

A kezdetben a fogyatékkal élő gyermekek támogatását zászlójára tűző alapítvány - amelynek támogatásával valósult meg a Vakok Batthyány László Gyermekotthonának korszerűsítése - mára az autizmussal élők egyik legfőbb szövetségévé lépett elő Magyarországon. Örömmel látjuk ennek eredményeit: az Autizmus Alapítvány Általános Iskola támogatását, valamint a Heim Pál Gyermekkórház Közép-Európában egyedülálló Autista Vizsgálóközpontjának felújítását, amelyek még nagyobb lendületet adtak a következő nagyszabású célunk megvalósításához: együtt létrehozzuk az első Autista Krízis Ház és Oktatóközpontot.

"Édesanyaként pontosan tudom, hogy a legnagyobb örömöt a gyermek mosolya jelenti. Persze mára - két fiút nevelvén - azt is pontosan tudom, hogy legtöbbször rajtunk, szülőkön múlik, hogy gyermekeink mennyit mosolyognak ránk.

Azonban sajnos nem minden gyerek olyan szerencsés, hogy rámosolyoghasson szüleire. Sokan vannak, akiknek mindez nem adatik meg. Akiket elhagytak, vagy akiknek szülei meghaltak, bizony nem ismerhetik ezt a nagyszerű érzést. Holott minden kisgyermek megérdemli a mosoly örömét.

Magam is azért csatlakoztam az Anna nővért segítők népes csapatához, mert azt szeretném, hogy az általa oltalmazott - szüleik által jórészt elhagyott - kislányoknak és kisfiúknak is legyen okuk a mosolyra"

Szijjártó-Nagy Szilvia
Az Út a Mosolyért Alapítvány elnöke

"Egy napon rájövünk, hogy mással jót tenni felemelő érzés. Innentől célunkká válik, hogy segíthessünk, hogy boldognak láthassunk másokat.

Mikor célunkhoz hasonló gondolkodású társak is csatlakoznak, erőt ad.

Erőt ahhoz, hogy a megkezdett úton együtt célba érjünk. Azóta hogy a kezdeményezés elindult, hálás vagyok, hogy segíthetek, hogy vannak akikkel együtt járhatjuk az utat...az utat a mosolyért."

Kardos Éva
Út a Mosolyért Alapítvány
Alapító

"Általában az emberek az alapvető értékek elérését tartják szem előtt. Szeretnék a saját környezetükben megteremteni azon körülményeket, amelyben boldognak érzik magukat. Ez, így is van rendjén, de emellett nem szabad elfelejteni, hogy nem biztos, hogy ez mindenkinek olyan könnyen megy. Figyelemmel kell élni az életünket és észre kell venni, ha valakinek segítő kézre van szüksége. Ha valaki ezt észre veszi és megpróbál segíteni, akkor lesz igazán boldog az élete!"

Nyakas Laura
kuratóriumi tag

"Mosolyogni látni azokat a gyerekeket, akiknek egyébként semmi okuk nem lenne a mosolygásra. Az ilyen és hasonló pillanatok megmutatják az utat, és eltűnnek a kérdőjelek. Köszönöm a pillanatokat!"

Gubcsó Balázs
Út a Mosolyért Alapítvány
Kuratóriumi tag

Segítsen adója 1%-ával

Támogassa az Út A Mosolyért Alapítványt és az autizmussal élők életkörülményeinek javítását.

Adószám: 18745964-1-13

 

Hívja adományvonalunkat

A 13616-os adományvonalon keresztül Ön is segítheti munkánkat.
Minden hívás vagy sms 500 Ft-tal járul hozzá az első Autista Krízis Ház és Oktatási Központ létrehozásához.

Adományvonal: 13616